NOĆ MUZEJA U MUZEJU AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI

NOĆ MUZEJA U MUZEJU AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI

Ulica kneza Ljudevita Posavskog 48

Petak, 31. siječnja 2013. od 17.00 do 01.00 h

Multimedijalni spektakl o povijesti hrvatskog automobilizma

u periodu od 1898. do 1989. godine na površini 3000 m2

Muzej automobila Ferdinand Budicki ove godine na Noći Muzeja nudi veliki broj sadržaja vezanih za automobilističku kulturu.

Na čak 3000 kvadrata unutarnjeg i vanjskog prostora nudit će se čitav niz programa koji će odvijati paralelno nudeći veliki broj interaktivnih situacija.

- Kao glavni sadržaj nudimo izložbu 80 povijesnih automobila, motora i bicikala od kojih su neki jedinstveni primjerci u Hrvatskoj. Kao atrakciju izdvajamo kamion Praga iz 1916. godine ( najstarije vozilo u Hrvatskoj) i Ford T iz 1922. godine.

Prezentacija Monografije Bešte, ljudi – ide auto ( Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898.-1945.).

Prva je to monografija s čak 480 autentičnih fotografija iz privatnih obiteljskih albuma koja nas uvodi u vrijeme od pojave prvog automobila u Zagrebu i Hrvatskoj do zaključne 1946. godine.

U prostoru Muzeja kao dio stalne postave nalazi se 100 rijetkih i nikad viđenih fotografija velikog formata (2x1m) hrvatske auto – moto povijesti

3000 fotografija vezanih za povijest automobilizma u periodu od 1926. -1986. prikazivati će se na 3 Led panela u unutarnjem prostoru Muzeja

Dokumentarni film o zagrebačkom prometu iz 30-tih moći će se pogledati i u tramvaju Đuri iz 1956. godine koji se nalazi ispred ulaza u Muzej u kojem će se ujedno moći pogledati i izložba fotografija vezana za povijest tramvajskog prometa u Zagrebu, a biti će izložene i monografije vezane za povijest Zet-a.

Posjetitelji muzeja moći će uživati u restauraciji legendarnog „Fićeka“, dok će Vladimir Vinduška izložiti 40 ručno izrađenih art auto modela izrađenih kombinacijom različitih materijala u mjerilu 1:15.

Edukativne kreativne tehničke radionice i igraonice s nizom sadržaja posebno će razveseliti djecu i mlade.

Na dvorištu Muzeja bit će izložena 4 Spačeka koja se u lipnju pripremaju za put dug 7000 km oko Crnog mora, te formula „Student“ Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju. Obilježit ćemo i 50 godina karting sporta u Zagrebu   izlaganjem 3 kartinga i autentičnim fotografijama „Velike nagrade Zagreba“ iz 1964. godine.

Artefakti, memorabilije, literatura, stari namještaj, retro modna revija i pun up djevojke upotpunit će ovaj jedinstveni događaj u Muzeju automobila Ferdinand Budicki.

Za završetak večeri pobrinuti će se Tomo Ricov koji će prenijeti dio atmosfere vintage festivala Dolce Vita koji će se održati u Rovinju u lipnju ove godine, te Mario Petreković koji će se za samo za ovu Noć Muzeja reinkarnirati u Ferdinanda Budickog, te izvesti jedan performans koji će biti posebno iznenađenje za posjetitelje.

www.otk-ferdinandbudicki.hr

info : Tin 099 229 01 61

TOP