Izložba oldtimera i sajam starina u Muzeju automobila Ferdinand Budicki

Izložba oldtimera i  sajam starina u Muzeju automobila Ferdinand Budicki   Muzej automobila Ferdinand Budicki ove će subote (2. veljače) biti domaćin prvog Sajma oldtimera i starina. U prostoru bivše tvornice Pluto – koja je za ovogodišnju Noć Muzeja ugostila preko 10.000 posjetitelja - ovog će vikenda entuzijasti iz oldtimer zajednice posjetiteljima pripremiti izložbu starodobnih automobila, motora, bicikala i automodela, uz živopisnu atmosferu sajma novih i polovnih dijelova za limene ljubimce, te pripadajuće opreme, u koju spadaju primjerice i detalji kao što su naočale i kape za auto-utrke sa početka prošlog stoljeća.

Restauracija Fićeka uživo

Moći će se razgledati i izložba fotografija o povijesti hrvatskog automobilizma, kao i pogledati projekacija dokumentarnih filmova o povijesti automobilizma, ali i uživati u prekrasnim komadima namještaja i drugih starina koji će izložiti zaljubljenici u sklopu Sajma. Posebno zanimljivo bit će svjedočiti u živo procesu restauracije jednog od kultnih modela oldtimer scene – Zastave 750, poznatije kao Fićo.
Na  1500 kvadrata izložbenog prostora tako će se u još uvijek 'roh bau' fazi Muzej automobila ponovno pretvoriti u mjesto živog okupljanja, kroz neuobičajeni muzejski koncept koji je toliko oduševio Zagrepčane za Noć Muzeja prije tjedan dana.

Projekcija fotografija 40-godišnjeg putovanja Europom

Kao posebna poslastica za prave zaljubljenike u svijet oldtimera ing. Radoslav Karleuša održat će projekcju fotografija sa svojeg 40- godšnjeg putovanja pod nazivom '195.000 km Citroenom GS po Europi' – a koja odlično oslikava entuzijazam i strast sa kojom oldtimer – zajednica uživa u kultu automobila kao sinonima za putovanja i slobodu. Više informacija možete saznati na web stranici Muzeja  http://www.otk-ferdinandbudicki.hr, a za okorjele 'oldtimeraše' tu su stručne informacije na stranici suorganizatora http://www.oldtimeri.hr/.

TOP