Oldtimer turistička vožnja "Putevima Ferdinanda Budickog"

autor:
Promotivne vožnje Promotivne vožnje

OLDTIMER TURISTIČKA VOŽNJA PUTEVIMA FERDINANDA BUDICKOG

U sklopu svojih aktivnosti i sadržaja Muzej automobila Ferdinand Budicki od 2017. godine omogućuje turističku oldtimer vožnju pod imenom PUTEVIMA FERDINANDA BUDICKOG u kojoj turisti doživljavaju drugačiji Zagreb s početka stoljeća tj. najznačajnije povijesne lokacije vezane za život i djelo prvog zagrebačkog automobiliste Ferdinanda Budickog i 121 godinu dugu automobilističku povijest grada.

Vožnja u trajanju od 120 minuta s osiguranim vozačem popraćena je s rijetkim i nikad viđenim fotografijama i filmovima iz povijesti automobilizma s početka 20 stoljeća, te stručnim vodstvom. Na kraju vožne turisti dobivaju na poklon fotografiju po svom izboru.

U ovom trenutku u mogućnosti smo prevesti grupe do 30 ljudi što u prosjeku znači organizaciju 10 oldtimera tj. 3 osobe po automobilu. Za veće grupe potreban je dodatni razgovor.

Također organiziramo i atraktivne vožnje u bližu i daljnu zagrebačku okolicu kao npr. dvorac Trakošćan, Lonjsko polje, Samobor, Varaždin ili Nacionalni park Plitvička jezera, a u mogućnosti smo prilagoditi se i vašim posebnim željama.

  1. Ugao Gundulićeve i Ilice – trgovina F. Budickog u kojoj su se 1901. godine prodavali prvi automobili, motori, bicikli te kućanski aparati u Zagrebu.
  2. Zrinjevac: trg na kojem je Ferdinandu Budickom naplačena prva prometna kazna u Zagrebu 1901. godine
  3. Mesnička ulica – ulica u kojoj je Budicki 1901. godine morao pokazati da njegov automobil može stati na uzbrdici pod ručnom kočnicom tj. da je siguran za prijevoz putnika
  4. Ugao Ilice i Frankopanske – zgrada nekadašnjeg hotela Royal u kojoj je 1906. osnovan Hrvatski automobilni klub u kojem je F. Budicki bio tajnik.
  5. Jurišićeva ulica ( ex – Puževa ulica ) - iz koje je startala Prva hrvatska automobilistička utrka 1912. godine, a u kojoj je sudjelovao i F. Budicki.
  6. HNK - ispred koje je startala Druga hrvatska automobilistička utrka 1913. godine, a u kojoj je sudjelovao i F. Budicki.
  7. Trg I. Mažuranića - lokacija nekadašnje Plinare od kuda je F. Budicki poletio balonom Turul 1906. iznad Zagreba i napravio prve fotografije Zagreba iz zraka.
  8. Martićeva ulica – lokacija u kojoj je 1909. godina održan prvi Zagrebački Zbor (preteča Zagrebačkog velesajma) i na kojoj je F. Budicki predstavljao i prodavao prve automobile, motore i bicikle
  9. Lokacije Budickijevih trgovina i servisa po Zagrebu - Draškovićeva ulica, Preradovićeva ulica, Palmotićeva ulica Trg Josipa bana Jelačića

Okvirni sadržaj i točke posjeta:

Video sadržaj

Citroen 2CV ekipa