Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014 20:32

Tematska izložba povodom 55 godina Mini Morrisa

autor:

MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & MINI CLUB ZAGREB 

Izložba povodom 55-og rođendana Mini Morrisa 20.3. -20.5.2014. "MINI AUTO ZA MAXI DOŽIVLJAJE"

Treća tematska izložba povodom 55 rođendana Mini Morrisa (1959. - 2014.) otvara se 20. ožujka u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i traje do 20. svibnja 2014. godine. 

Kao uvod u otvorenje izložbe deset Minija bit će 19. ožujka izloženo na Britanskom trgu od 19:00 -24:00 uz dragog gosta automobilističkog asa Jovicu Palikovića dok će se za zabavu pobrinuti Tomo Ricov u sklopu koje ćemo najaviti i La Dolce Vita vintage festival u Rovinju koji će se održati u lipnju ove godine. 

U Muzeju automobila kroz pet izloženih Minija prikazat ćemo fenomen jednog od najutjecajnijih automobila u povijesti auto industrije. 

Na izložbi će biti izložen najstariji Mini u Hrvatskoj koji datira iz 1964. godine, najmlađi proizvedeni model iz 2000. godine, off road izvedba, Mini Arsena Dedića i jedna kućna preinaka tzv. „home made“ verzija. 

Uz Minija posjetitelji će moći razgledati 50 originalnih fotografija nastalih u periodu od 1960. -1990. godine koje će obuhvatiti razne svjetove koje je stvorio ovaj kultni automobili od automobilističkih utrka u Monte Carlu do svjetskih susreta na kojima se okupljaju vlasnici i obožavatelji Minija.  

Spomenute fotografije i dokumentarni filmovi prikazivat će se ujedno i na 2 Led panela, dok će u muzejskoj kino dvorani svakodnevno biti prikazivan dokumentarni film o povijesti Minija u trajanju od 50 minuta. 

U sklopu izložbe bit će izložena literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti i igračke na temu Mini Morrisa. 

Svaku subotu u 11:00 sati posjetitelji mogu sudjelovati na jednosatnim predavanjima vezanim uz razne teme Mini svijeta, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici, a nakon svega i provozati se u Minijima kako bi upotpunili vlastiti doživljaj čitave izložbe. 

U sklopu izložbe 12. travnja Mini klub Zagreb organizirat će kolonu Minija koja će prolaziti centrom Zagreba. Start vožnje je u 11:00 h iz dvorišta Muzeja automobila Ferdinand Budicki.