Petak, 17 Listopad 2014 15:48

Tematska izložba auto reciklaže iz stare garaže - Vladimir Vinduška

autor:

Nakon izložbi posvećenih bubi, spačeku i miniju u četvrtak, 16.10.2014 u Muzeju automobila Ferdinand Budicki otvara se četvrta tematska izložba “AUTO RECIKLAZE IZ STARE GARAŽE” povodom 40 godina maketarskog rada Vladimira Vinduške jednog od osnivača Muzeja, te voditelja muzejske tehničke edukativne radionice,
Ljubav prema starim automobilima koja ga veže od najranije mladosti, puno uloženog truda, strpljenja i vremena, Vladimir Vinduška pretočio je u jedistvene i unikatne makete oldtimera koje izrađuje od raznih neupotrebljvijih predmeta koje pritom reciklira.
Svoje umjetničko djelovanje započeo je 1973. , a opus njegovih djela bilježi nekoliko faza koje se s vremenom razvijaju prelazeći postupno iz kolaža u prave makete.
Izrada maketa sastoji se od nekoliko faza – nakon odabira automobila kojeg će izrađivati, slijedi izrada detaljnog nacrta, a velik dio posla sastoji se i u prikupljanju djelova za izradu – najčešće predmeta za svakodnevnu uporabu kao što su stari satovi, kišobrani, raznovrsni vijci i slično.